Že by korupce

Vladimír Veverka

Korupce ve sportu? ne? Ne. NE!

Podivný návrat "socialistické" morálky i v kapitalismu se za vším vidí korupce,ale na rozdíl od doby minulé jsou oblasti kde se nejedná o veřejnou sféru a sport rozhodně patří mezi ně.Je to pouze společenská objednávka.

12.6.2015 v 4:30 | Karma článku: 15.63 | Přečteno: 549 |

Vladimír Veverka

Fotbaloví Žumpní vládci a Milan Baroš

Milan Baroš privátně prezentoval své názory na dění v první fotbalové lize i ve fotbalovém hnutí, a celkem mírně toto označil za žumpu. Daleko podstatnější je výzva ke změně... a ta obratem nastala, Berbr vyzval disciplinární komisi k tvrdému trestu. Disciplinárka si pozvala Baroše k projednání jeho "přestupku" na twitteru, což připomíná minulé časy, kdy se udělovaly tresty za hospodské diskuse, což je obdoba běžných internetových diskusí...

15.4.2015 v 13:10 | Karma článku: 23.05 | Přečteno: 539 | Diskuse

Vladimír Veverka

Případ "Rath" nebo Případ "Bradáčová, Zeman, Blažek"?

To, že se nacházíme v období "policejního státu" není nutno řešit, neboť policie státu i měst razí heslo nikoliv "pomáhat a chránit", ale "otravovat a buzerovat", což není nic proti slavné metodě "odposlechů", tedy metodě, kterou lze na zakázku (i médií) vytvářet jednotlivé případy. Pokud je Rath spojován s korupcí, tak rozhodně uvedená trojice má vrch (a to není špička ledovce - o soudech až jindy). A média mají co publikovat a komentovat, což je také dobrý důvod.

21.4.2013 v 15:00 | Karma článku: 23.41 | Přečteno: 773 |

Vladimír Veverka

Poučení z Bible nebo z Číny

Současná situace ohledně amnestie mi připomíná biblický příběh z "Podobenství o nepoctivém správci", ale také jsem si vybavil zprávy o zbohatnutí rodin čelných představitelů v Číně. Přijdou nové úplatky nebo se to bude jmenovat jinak? Na druhou stranu má panovník pravdu, že verdikty soudů jsou často dost podivuhodné, bohužel i tvorba "právního" státu byla do značné míry jeho dílem...a nejen posledních deset let...

7.1.2013 v 19:42 | Karma článku: 10.50 | Přečteno: 608 | Diskuse
Počet článků 130 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 860

Jsem stárnoucí analytik ve výslužbě, s vynucenou zkušeností s naším zdravotnictvím, které se však zatím nestává předmětem mého blogerského zájmu na rozdíl od dění v naší společnosti, ale čas se pomalu naplňuje neboť se blíží desáté výročí "spolupráce" v této oblasti. Zásadně nesnáším diletantská stanoviska šířící se běžně v našich médiích, počínaje televizí, kde snad je nezbytným předpodkladem k působení slabomyslnost. I z toho důvodu se snažím o osvětu v oblastech, kde zhovadilost volá až do nebes. Logický úsudek a reálný pohled na věc sice není populární, ale i tak se jej snažím čtenáři předložit. Je mi zřejmé, že čas od času se najde potrefená husa a tím, že nepřipouštím diskusi u jednotlivých příspěvků se toto nedozvím (často však názor oponenta tuším), ale v případech kdy jsem diskusi povolil, tak jsem se nestačil divit obsahu...Příspěvky nešířím žádnou metodou sociálních sítí a nepodporuji ani jiné stádové efekty, a osobně si neumím představit čtenost v řádech tisíců bez podpory souhlasného stanoviska - zvýšené karmy. Takže děkuji všem kdo mi tuto podporu vyjadřují, přesto, že často mé názory jsou proti pólem oficiálního stanoviska médií. Upřímně řečeno, po napsání prvních padesáti blogů, mě unavilo používání populárních frází, ale i nadále se budu snažit zachovat "pochopitelnost" svých příspěvků pro všechny.