Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Případ "Rath" nebo Případ "Bradáčová, Zeman, Blažek"?

To, že se nacházíme v období "policejního státu" není nutno řešit, neboť policie státu i měst razí heslo nikoliv "pomáhat a chránit", ale "otravovat a buzerovat", což není nic proti slavné metodě "odposlechů", tedy metodě, kterou lze na zakázku (i médií) vytvářet jednotlivé případy. Pokud je Rath spojován s korupcí, tak rozhodně uvedená trojice má vrch (a to není špička ledovce - o soudech až jindy). A média mají co publikovat  a komentovat, což je také dobrý důvod.

Předehra

Vše začíná tím, že v krajských volbách pochcípali modří ptáci a rozkvetly oranžové růže, a ČSSD proti očekávání začala plnit své předvolební sliby - neformálním lídrem se stal Rath, který do té doby mohl být hravě označen za karieristu, nyní bojující i proti státním nařízením. Po parlamentních volbách se však moci opět ujala pravicová ODS doplněna tentokrát o ultrapravicové VV a extrémisty z TOP09 za podpory kariérních starostů. Boj pokračoval, ale vláda se ukázala jako to nejhorší co se u nás vyskytlo za posledních několik století, přičemž nastalý rozklad už ani veřejnost nezajímal a média se trápila. Při mluvě o korupci se však hledala korupční kauza z vysoké politiky, která by odvedla pozornost od stávající situace a neustálého boje o pád vlády, současně byla mediálně přitažlivá. Navíc bylo nutno přeobsadit Vrchní státní zastupitelství. A nelze ani pominout, že nulové špičky ČSSD typu Sobotky či Haška, přestože sváděly vzájemný souboj se dostávaly do stínu a libovůle Ratha.

Výběrové řízení

Takže bylo vytvořeno stínové výběrové řízení na obsazení VSZ se zadáním: kdo dodá korupční případ s nejvýše postaveným politikem - nejlépe hejtmanem Rathem, obdrží pozici Vrchního státního zástupce. 

Případ "Rath" a lži státní zástupkyně "Bradáčové"

A jednoho krásného dne se stalo to co nikdo z nezasvěcených nečekal, došlo k zatčení Ratha přímo s krabicí od vína. V té se objevují nějaké drobné, ale přistižení poslance při činu umožňuje jeho okamžité vzetí do vazby, což tu ještě nebylo. Vše se překvapivě odehrává na severu Čech, jelikož mafiánské aktivity řídí tam působící Bradáčová. V televizním rozhovoru opakovaně tvrdí - jak se ukáže, vědomě lže - že hlavní Rathova tresná činnost se odehrává právě na severu Čech, takže byla oprávněna konat. Na podporu trestné činnosti Ratha se okamžitě objevují přepisy odposlechů v tisku, a i když z okolností vzniku některých odposlechů se zdá, že jich značná část sice vznikla v rozporu s ústavou, tak v této atmosféře se nad tím nikdo ani nepozastavuje. Zadání je splněno, ještě je nutno zbavit Ratha imunity, a po zveřejnění okolností předat případ tam kam skutečně patří, tedy do Čech středních. Při jednání o imunitě "jasnovidec" Rath předpovídá zářnou karieru Bradáčové, což se vzápětí vyplní - přičemž tak jasný případ korupce vůbec nikdo nevidí, nebo se tváří jako slepý. Jak typické v naší společnosti.

Morálka pana Zemana a Blažka

Morální zásady zvláště Zemana, který toto výběrové řízení vedl a osobu v hlavní roli nominoval jsou podivuhodné a nové koště, které se u toho ocitlo, tedy Blažek možná neměl moc na výběr. Už Plzák říkal "zatloukat, zatloukat", takže po inovaci už všichni musejí zcela jednotně "lhát, lhát", protože cesta zpět už neexistuje a stávající stav je nutno zakonzervovat a spoléhat na to, že na nesrovnalosti v tomto případě již nikdo nebude poukazovat. A světe div se, pokud se cokoliv okolo prolhané vrchní státní zástupkyně bude dít (jako vykonstruované superkonspirace - podjatosti v případě týkajícího se jejího manžela), tak je nutno okamžitě zamést pod koberec a případně označit za praktiky 50.let, které nejspíš pan zbloudilý Blažek nezažil (i když zázračné krémy zamaskovaly jeho skutečný věk - 80 let), ale o to vehementně je bude popisovat.

Co z toho vzejde?

Blažek bude čekat až skončí funkční období vlády, Zeman a Bradáčová se sami v žádné kauze neobviní, takže pokud se najde nějaký dobrodruh mezi státními zástupci, který ve spolupráci s policií nalezne případ, kde by došlo k obvinění, tak by mohl pomýšlet na uvolněné místo. Rath se ocitne před soudem, kde by se mohlo objevit mnoho zajímavého, ale problém bude v kvalitě soudců, protože už nyní vznikají celkem nesmyslné závěry při řešení vazby - nejlepší fór je, že by po propuštění Rath mohl začít podnikat v Německu, protože tam má přátele. Média nám znovu zopakují vhodné části již nakoupených odposlechů a vytvoří nám famózní černou ovci naší politiky, a samozřejmě nás obohatí o další šílené teorie "relativity", že chudák Albert se bude v hrobě obracet. Policie samozřejmě zkvalitní technologie odposlechu a špehování obyvatelstva, protože nikdy není jasné kdy se co může hodit a protože to vynáší.

A co z toho nevzejde?

Zeman ani Bradáčová nebudou obviněni z korupce, či obdobných mafiánských praktik a bohužel je svědomí ani nedožene k sebevraždě. Ani odpovědnost Blažka, či Kubiceho za aktivity sobě svěřených vykonavatelů práva se neprojeví, přestože soud odhalí mnohé podivné praktiky při vytváření hodnověrného případu. Soudce v případě Ratha nesebere odvahu a nedůvěryhodné, tedy zveřejněné, odposlechy (pokud jsou vůbec skutečné) tudíž nevyřadí z důkazů. Panovník, přestože se jedná nyní už zjevně o politický proces (stačí k tomu bláboly svědkyně S), dodrží slib a nezastaví stíhání ani neudělí milost, takže se postaví na roveň známeho Klementa od Zlína. A jak dopadne Rath? To je pouze otázka toho, jak hluboko je soudce ponořen v hnojništi našeho "právního" státu. Policie se nebude odpovídat z používaných praktik a témeř nulového efektu jejich využití, stejně jako médiím nedojdou zásoby nelegálně pořízených informací, kterými následně budou vytvářet veřejné mínění.

Autor: Vladimír Veverka | neděle 21.4.2013 15:00 | karma článku: 23,41 | přečteno: 773x
  • Další články autora

Vladimír Veverka

Dnešní svět je divný...

ano, každým dnem se svět řítí do propasti nebo možná někam do vesmíru, rozhodně se nechystá být normální... kdysi Luděk Nekuda mluvil o populárních slovech, jak to asi začalo slovem „MAMUT“ a roce 1977 to byl „PROBLÉM“ a to trvá.

18.4.2024 v 22:20 | Karma: 0 | Přečteno: 11x | Společnost

Vladimír Veverka

Příčiny inflace u nás se zdají jasné, toto jsem zažil již v roce 1991!!!

Tento týden jsem na Novinkách objevil rozhovor mluvčího ČEZu Kříže pro ČTK a ten kupodivu popisuje současnou situaci ČEZu, který praktikuje (a není sám) metody, které v roce 1991 předcházely krachu desítek či stovek firem...

7.8.2022 v 0:35 | Karma: 7,22 | Přečteno: 69x | Společnost

Vladimír Veverka

A je to... USA (NATO) vstupují do války proti Rusku!

Tak jsme se konečně dočkali, kongres USA se rozhodl pro přímou konfrontaci s Ruskem, ale stále bez zapojení svých vojáků, jelikož se domnívá, že těch debaklů po světe bylo už dost! Spoléhá na ovce z Ukrajiny a evropského chovu!!!

29.7.2022 v 23:10 | Karma: 31,88 | Přečteno: 998x | Společnost

Vladimír Veverka

Blíží se konec ukrajinské pohádky?

Zdá se, že každým dnem se pohádka o hodné Ukrajině a zlém Rusku, které může úplně za všechno rozpadá... lidské štíty, prolhaná ombudsmanka, zlikvidovaná škola a šikovná jednotka záškodníků spolupracující 8 let s Brity a Amíky!

10.7.2022 v 3:50 | Karma: 35,71 | Přečteno: 1300x | Společnost

Vladimír Veverka

Je mi smutno a stydím se, za naše "čestné" sportovce

a samozřejmě hlavně za ještě čestnější a zcela jistě nezkorumpované funkcionáře! Je s podivem, kdo všechno je schopen si přisadit vůči Rusku, ruským sportovcům, ruským občanům... a kde byli tito sportovci, když jsme válčili my?

3.3.2022 v 18:48 | Karma: 37,34 | Přečteno: 1835x | Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hromadná nehoda u letiště blokuje Pražský okruh, jedno z aut je na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  17:56

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Řidič auta taženého na laně si zamkl volant, neovladatelný vůz skončil v kolejišti

29. dubna 2024  17:52

K neobvyklé nehodě vyjížděli policisté a hasiči na místo nedaleko Hanušovic na Šumpersku, kde...

Česko a Německo sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, řekl Pavel

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  17:20

Česko a Německo podle prezidenta Petra Pavla sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, na...

Čarodějnice bez ohňů? V části Česka vydali zákaz, hrozí požáry

29. dubna 2024  15:14,  aktualizováno  17:02

Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 857x
Jsem stárnoucí analytik ve výslužbě, s vynucenou zkušeností s naším zdravotnictvím, které se však zatím nestává předmětem mého blogerského zájmu na rozdíl od dění v naší společnosti, ale čas se pomalu naplňuje neboť se blíží desáté výročí "spolupráce" v této oblasti. Zásadně nesnáším diletantská stanoviska šířící se běžně v našich médiích, počínaje televizí, kde snad je nezbytným předpodkladem k působení slabomyslnost. I z toho důvodu se snažím o osvětu v oblastech, kde zhovadilost volá až do nebes. Logický úsudek a reálný pohled na věc sice není populární, ale i tak se jej snažím čtenáři předložit. Je mi zřejmé, že čas od času se najde potrefená husa a tím, že nepřipouštím diskusi u jednotlivých příspěvků se toto nedozvím (často však názor oponenta tuším), ale v případech kdy jsem diskusi povolil, tak jsem se nestačil divit obsahu...Příspěvky nešířím žádnou metodou sociálních sítí a nepodporuji ani jiné stádové efekty, a osobně si neumím představit čtenost v řádech tisíců bez podpory souhlasného stanoviska - zvýšené karmy. Takže děkuji všem kdo mi tuto podporu vyjadřují, přesto, že často mé názory jsou proti pólem oficiálního stanoviska médií. Upřímně řečeno, po napsání prvních padesáti blogů, mě unavilo používání populárních frází, ale i nadále se budu snažit zachovat "pochopitelnost" svých příspěvků pro všechny.