Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ruský doping - dost dobrý výdělek pro ostatní

Nejšťastnějším sportovcem planety se momentálně stává Gabriela S./K. a nejúspěšnějším manažerem planety se stává Jiří H. Medaile a peníze se už hrnou, a to je jen začátek a výsledek jednoho posezení vedení IBU. 

Sport nade vše

Podivuhodné zprávy akceptované partou WADA obsahují prý tisíc jmen dopujících sportovců Ruska, kteří nejspíš nikdy neopustili Rusko, neboť mimo Rusko u nich doping zachycen nebyl, jinak by to bylo už řešeno - snad? A což jak se zdá, WADA nejspíš nikdy neřešila. Ale jak je to možné, že o tom za pět let nikdo nevěděl? Co celou dobu dělala WADA, kromě toho, že tahala peníze na činnost? Záhadou je taky laboratorní falšování výsledků z Londýna 2012, neboť až příliš "dodatečných" kontrol je prý pozitivních, ale jak je to možné, když první falšování už provedli rusové? Nemá cenu momentálně řešit proč "pouze" Rusko, když je zjevný doping na Jamajce (atletika), v Norsku (běžecké lyžování) i jinde (Francie - biatlon?), ale proč existuje takový odstup od počátku kauzy, tedy roku 2011? No hlavní je, že se všichni chovají jako sportovci, prostě - sport nade vše, ať to stojí co to stojí, jen když to něco vynese...

Kdo o tom věděl...

Jediný, kdo o dávných problémech s dopingem věděl je podle rozhovoru v novinách šéf českého biatlonu Jiří H.! Co na tom, že za tím je debakl při volbě pořadatelství MS 2021, který na úkor Nového Města získala Ťumeň (25:23), což mě sice také mrzelo, ale už jen doufám, že se výsledek až tak neobrátí. A proč? Protože prohlášení plnomocného zástupce našeho biatlonu Jiřího H. do sportu nepatří, každý zastánce kolektivní viny, za něco co se objevilo nejdříve "v médiích" je podezřelý. A sportovec, který označí porážku jako skandální volbu, se sportem taky moc společného nemá, ostatně pan H. není sportovec, ale manažer a ti jak známo počítají peníze a pak teprve medaile. Když se snažil Martin F. z Francie zahájit proces "očisty" biatlonu na úkor "pořadatelství" finále SP (po vzoru bobistů) a připojila se i naše hvězda G.K., tak mě zaujala pouze jedna myšlenka - otázka. Jak souvisí "pořadatelství" akce s případným dopingem sportovců? Tedy slyšel jsem, že by tam mohlo v březnu mrznout, a to by mohl být problém, ty omrzliny ojojoj. Kromě ztráty pořadatelství je však nutno ještě sportovce vyloučit, jak říká opět pan H., a taky zbavit umístnění z vrcholných akcí za posledních alespoň padesát či šedesát let. Martin F. své prohlášení později upravil, že samozřejmě je nejprve nutno předložit důkazy.

Navalte medaile, máme jich málo...

Jenže první reakcí je však touha po medailích, které by mohli spadnout bez práce spadnout do klína a to jen proto, že my jsme pro všechny nezajímaví. Dokážete napočítat tisíc českých reprezentantů v jakýchkoli sportech? Těžko...proto i v Rusku je 31 biatlonista pouze řadový sportovec na národní úrovni. Z dosavadních náznaků plyne, že i naše Věra Čáslavská získá in memoriam i další dvě zlata z OH 1968, neboť na seznamu je snad i gymnastka Nataša Kučinská a tím se mění pořadí na kladině a v osmiboji družstev, v tomto případě, ale bude mít poslední slovo CAS, protože by mohla jako v případě jisté americké štafety rozhodnout o zachování pozice družstva s dopujícím jednotlivcem, a obdobně jako bylo zachováno i pořadí jamajské štafety na OH 2008 jelikož v ní běžel nějaký Usain B. ale jelikož se jedná o ruské sportovkyně, tak se naše biatlonistky bát nemusejí - medaile bude, už jen kvůli podpoře Gabriely S./K. a Veroniky V. boji za čistotu sportu. Svého času takto mluvil i jistý cyklista Lance A. než to prasklo. 

Poznámky na závěr...

Martin F. na počátku sezony plakal, že jej zradil trenér, který odešel k norské reprezentaci. Jelikož to na jeho výsledcích není vidět (7 vítězství z 8 závodů), tak se zdá, že obava pramenila z něčeho jiného. Nebyla to náhodou obava z vyzrazení tajemství jak lze dosáhnout úspěchu, ať už čistě nebo ne?

Tedy ne že bych se chtěl v něčem zastávat norských sportovců, zvláště běžců na lyžích, ale dost dobře nechápu princip dopingových testů, když použití Trofoderminu - krému použitého na spáleniny rtů, způsobí pozitivní dopingový nález na steroidy (clostebolu), a zrovna u T. Johaugové. 

Nezávislá zpráva nezávislého Big Meklerena se moc nepovedla, podle původních zpráv v tisku, již v květnu bylo dopujících ruských sportovců z řad medailistů více, takže se zdá, že nejspíš došlo k špatnému přepisu některých jmen do nové zprávy. A to je ta divná věc, výsledek zprávy byl zřejmý ještě před jejím zpracováním.

Kdysi mi jeden starý zkušený funkcionář říkal:"Dřív ti k tomu, aby jsi mohl řídit soutěže stačilo umět číst, ale od té doby, co na to potřebujeme právníky, tak to nemá se sportem už nic společného." A domnívám se, měl pravdu, stejně jako když mi na počátku jarní sezony sdělil, jaký bude výsledek na konci.

Před chvílí se stal nejlepším sportovcem České republiky za rok 2016 zlatý medailista z OH v Riu Lukáš Krpálek, ale jeho vyhlášení bylo dost předčasné, neboť podle současných podmínek lze vzorky odebrané na OH zkoumat ještě deset následujících let a při současných podmínkách se může stát, že za oněch deset let budeme mít více zlatých olympioniků a tím pádem už bude možné ocenit někoho jiného, někoho kdo je v tuto chvíli diskriminován a soud ve Štrasburku mu bude muset dát za pravdu.

 

 

 

 

Autor: Vladimír Veverka | pátek 23.12.2016 1:00 | karma článku: 33,74 | přečteno: 859x
  • Další články autora

Vladimír Veverka

Dnešní svět je divný...

ano, každým dnem se svět řítí do propasti nebo možná někam do vesmíru, rozhodně se nechystá být normální... kdysi Luděk Nekuda mluvil o populárních slovech, jak to asi začalo slovem „MAMUT“ a roce 1977 to byl „PROBLÉM“ a to trvá.

18.4.2024 v 22:20 | Karma: 0 | Přečteno: 11x | Společnost

Vladimír Veverka

Příčiny inflace u nás se zdají jasné, toto jsem zažil již v roce 1991!!!

Tento týden jsem na Novinkách objevil rozhovor mluvčího ČEZu Kříže pro ČTK a ten kupodivu popisuje současnou situaci ČEZu, který praktikuje (a není sám) metody, které v roce 1991 předcházely krachu desítek či stovek firem...

7.8.2022 v 0:35 | Karma: 7,22 | Přečteno: 69x | Společnost

Vladimír Veverka

A je to... USA (NATO) vstupují do války proti Rusku!

Tak jsme se konečně dočkali, kongres USA se rozhodl pro přímou konfrontaci s Ruskem, ale stále bez zapojení svých vojáků, jelikož se domnívá, že těch debaklů po světe bylo už dost! Spoléhá na ovce z Ukrajiny a evropského chovu!!!

29.7.2022 v 23:10 | Karma: 31,88 | Přečteno: 998x | Společnost

Vladimír Veverka

Blíží se konec ukrajinské pohádky?

Zdá se, že každým dnem se pohádka o hodné Ukrajině a zlém Rusku, které může úplně za všechno rozpadá... lidské štíty, prolhaná ombudsmanka, zlikvidovaná škola a šikovná jednotka záškodníků spolupracující 8 let s Brity a Amíky!

10.7.2022 v 3:50 | Karma: 35,71 | Přečteno: 1300x | Společnost

Vladimír Veverka

Je mi smutno a stydím se, za naše "čestné" sportovce

a samozřejmě hlavně za ještě čestnější a zcela jistě nezkorumpované funkcionáře! Je s podivem, kdo všechno je schopen si přisadit vůči Rusku, ruským sportovcům, ruským občanům... a kde byli tito sportovci, když jsme válčili my?

3.3.2022 v 18:48 | Karma: 37,34 | Přečteno: 1835x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 857x
Jsem stárnoucí analytik ve výslužbě, s vynucenou zkušeností s naším zdravotnictvím, které se však zatím nestává předmětem mého blogerského zájmu na rozdíl od dění v naší společnosti, ale čas se pomalu naplňuje neboť se blíží desáté výročí "spolupráce" v této oblasti. Zásadně nesnáším diletantská stanoviska šířící se běžně v našich médiích, počínaje televizí, kde snad je nezbytným předpodkladem k působení slabomyslnost. I z toho důvodu se snažím o osvětu v oblastech, kde zhovadilost volá až do nebes. Logický úsudek a reálný pohled na věc sice není populární, ale i tak se jej snažím čtenáři předložit. Je mi zřejmé, že čas od času se najde potrefená husa a tím, že nepřipouštím diskusi u jednotlivých příspěvků se toto nedozvím (často však názor oponenta tuším), ale v případech kdy jsem diskusi povolil, tak jsem se nestačil divit obsahu...Příspěvky nešířím žádnou metodou sociálních sítí a nepodporuji ani jiné stádové efekty, a osobně si neumím představit čtenost v řádech tisíců bez podpory souhlasného stanoviska - zvýšené karmy. Takže děkuji všem kdo mi tuto podporu vyjadřují, přesto, že často mé názory jsou proti pólem oficiálního stanoviska médií. Upřímně řečeno, po napsání prvních padesáti blogů, mě unavilo používání populárních frází, ale i nadále se budu snažit zachovat "pochopitelnost" svých příspěvků pro všechny.