Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč je terorismus v Evropě?

Zkoušeli jste někdy přeplavat Atlantik nebo Tichý oceán? Do Evropy dorazíte pohodlně pěšky (z Asie) nebo vás svezou záchranné čluny (z Afriky) a jste tu... pak už je to pouze na vás.

Největší teroristická organizace...

je údajně Islámský stát, tak jsem si to včera přečetl, ale autor zapomněl na ještě větší teroristické organizace, protože mě napadají minimálně dvě ještě větší. Jednak je to USA a další je i v souvislostí se spoluúčastí, NATO. Počátkem všeho jsou bezesporu aktivity USA ve světě na obranu "svých" práv, a vše ostatní je pouze důsledek. 

USA se na rozdíl od studené války významně poučily, dříve totiž své aktivity kromě debaklů v Korei a Vietnamu zaměřovaly často na americkém kontinentě, ale to se jim často vracelo jako bumerang, takže odpověď na úvodní otázku je skutečnou podstatou problému. USA bez rizika odvety mohou v Asii, Africe i Evropě hájit své zájmy, a tím, že troubové včetně nás se do této frašky zapojují, tak na sebe berou riziko odvety. Samozřejmě, že tato situace nahrává USA i ekonomicky, neboť Evropa se dostává z důvodu uprchlíků podporovaných opět naším partnerem do svízelné situace a terorismus je pouze vedlejší efekt.

Argument, že největší útok terorismu se stal právě v USA jistého dne v září v poslední době už moc neobstojí, neboť tvrzení, že se u dvojčat jednalo o řízený odstřel, jak poukazují odborníci nahrává spíš původní domněnce, že se jednalo o vnitropolitickou aktivitu, která by zdůvodnila neomezený teror kdekoliv ve světě. Tomu odpovídá i situace z vraždy bin Ládina, který musel být zlikvidován dříve než by se svět dozvěděl, že nemá tušení, kde jsou USA a co se tam vlastně stalo...

Evropský boj proti terorismu

vypadá celkem jednoduše, předáci tlachají a blábolí zhovadilosti, ale nejsou se schopni dohodnout na ničem co by mělo nějaký efekt a jako příklad si můžeme uvést běžný evropský postup v případě třeba Jižního Súdánu.

Před několika lety vznikl v Africe stát Jižní Súdán a od té doby se to tam mastí co to jde, ale najednou se objeví informace, že tam je hlad. A řešení je jednoduché, žebroto - charito poskytni jim pomoc. Jak se pozná, že v Jižním Súdánu je hlad? Opět jednoduché řešení, místní bojovníci nepotřebují novou výzbroj, protože ji už nemohou unést! Výsledek? Charita dodá potraviny a zbrojařské firmy dodají výzbroj, protože ji bojovníci už unesou. Pokud ji však nedodají vyváženě, tak ublížená strana vyšle posly do Evropy...

Po každém útoku se vždy mluví o nutnosti ochrany kde čeho, budov, shromáždění a čert ví čeho, ale když nastane "ten pravý okamžik", tak nikde nikdo nic neví...Podobně jako dopravní policie, když svítí sluníčko, tak se vyhrne do ulic a uděluje pokuty, ale když zaprší, tak zaleze a jezdí dělat evidenci nehod.

A kdo páchá teror?

To je dost dobrá otázka. Dalo by se říci, že oficiálně ten komu se to hodí k propagaci (IS), ale kdo je to skutečně, se můžeme pouze dohadovat.V posledním roce to snad vždy byli ti co na místě zapomněli doklady a balíček s osobní identifikací, takže nějaká jména se vždy dozvíme, a někdy to možná i dotyční byli. Poslední případ z Berlína je však přece jen částečně pozoruhodný, nějaký ten terorista stál před firmou a najednou zaznamenal naložený kamion přesně podle zveřejněných instrukcí. Následně zjistil, že typičtí Němci budou postupovat standardně, že vykládku nechají na druhý den (v Čechách jsme mívali ochranu, tam se skládalo kdykoliv). Takže přesně podle informací se tohoto náhodně se vyskytujícího kamionu zmocnil (zdá se, že s problémy) a když se čas naplnil, tak vyrazil do ulic. Nezapomněl v kamionu nechat doklady, aby před útěkem na místě neměl zbytečné zpoždění, a okoukl vánoční trhy, což je v tomto případě asi jediné co se dalo předpokládat, že tam bude dost lidí... Kdyby v Německu neměli moc striktní pracovní předpisy a kamión vyložili, tak se nic nestalo a já bych neměl co psát...

Proč se však někdo domnívá, že se jedná o plánovanou aktivitu Islámského státu? Proč se k tomu přihlásil až když celý vesmír věděl co stalo, včetně toho, že podezřelý vlastně není podezřelý? Příliš mnoho náhod...

Autor: Vladimír Veverka | pátek 23.12.2016 2:35 | karma článku: 28,92 | přečteno: 836x
  • Další články autora

Vladimír Veverka

Dnešní svět je divný...

ano, každým dnem se svět řítí do propasti nebo možná někam do vesmíru, rozhodně se nechystá být normální... kdysi Luděk Nekuda mluvil o populárních slovech, jak to asi začalo slovem „MAMUT“ a roce 1977 to byl „PROBLÉM“ a to trvá.

18.4.2024 v 22:20 | Karma: 0 | Přečteno: 11x | Společnost

Vladimír Veverka

Příčiny inflace u nás se zdají jasné, toto jsem zažil již v roce 1991!!!

Tento týden jsem na Novinkách objevil rozhovor mluvčího ČEZu Kříže pro ČTK a ten kupodivu popisuje současnou situaci ČEZu, který praktikuje (a není sám) metody, které v roce 1991 předcházely krachu desítek či stovek firem...

7.8.2022 v 0:35 | Karma: 7,22 | Přečteno: 69x | Společnost

Vladimír Veverka

A je to... USA (NATO) vstupují do války proti Rusku!

Tak jsme se konečně dočkali, kongres USA se rozhodl pro přímou konfrontaci s Ruskem, ale stále bez zapojení svých vojáků, jelikož se domnívá, že těch debaklů po světe bylo už dost! Spoléhá na ovce z Ukrajiny a evropského chovu!!!

29.7.2022 v 23:10 | Karma: 31,88 | Přečteno: 998x | Společnost

Vladimír Veverka

Blíží se konec ukrajinské pohádky?

Zdá se, že každým dnem se pohádka o hodné Ukrajině a zlém Rusku, které může úplně za všechno rozpadá... lidské štíty, prolhaná ombudsmanka, zlikvidovaná škola a šikovná jednotka záškodníků spolupracující 8 let s Brity a Amíky!

10.7.2022 v 3:50 | Karma: 35,71 | Přečteno: 1300x | Společnost

Vladimír Veverka

Je mi smutno a stydím se, za naše "čestné" sportovce

a samozřejmě hlavně za ještě čestnější a zcela jistě nezkorumpované funkcionáře! Je s podivem, kdo všechno je schopen si přisadit vůči Rusku, ruským sportovcům, ruským občanům... a kde byli tito sportovci, když jsme válčili my?

3.3.2022 v 18:48 | Karma: 37,34 | Přečteno: 1835x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10,  aktualizováno  13:45

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 857x
Jsem stárnoucí analytik ve výslužbě, s vynucenou zkušeností s naším zdravotnictvím, které se však zatím nestává předmětem mého blogerského zájmu na rozdíl od dění v naší společnosti, ale čas se pomalu naplňuje neboť se blíží desáté výročí "spolupráce" v této oblasti. Zásadně nesnáším diletantská stanoviska šířící se běžně v našich médiích, počínaje televizí, kde snad je nezbytným předpodkladem k působení slabomyslnost. I z toho důvodu se snažím o osvětu v oblastech, kde zhovadilost volá až do nebes. Logický úsudek a reálný pohled na věc sice není populární, ale i tak se jej snažím čtenáři předložit. Je mi zřejmé, že čas od času se najde potrefená husa a tím, že nepřipouštím diskusi u jednotlivých příspěvků se toto nedozvím (často však názor oponenta tuším), ale v případech kdy jsem diskusi povolil, tak jsem se nestačil divit obsahu...Příspěvky nešířím žádnou metodou sociálních sítí a nepodporuji ani jiné stádové efekty, a osobně si neumím představit čtenost v řádech tisíců bez podpory souhlasného stanoviska - zvýšené karmy. Takže děkuji všem kdo mi tuto podporu vyjadřují, přesto, že často mé názory jsou proti pólem oficiálního stanoviska médií. Upřímně řečeno, po napsání prvních padesáti blogů, mě unavilo používání populárních frází, ale i nadále se budu snažit zachovat "pochopitelnost" svých příspěvků pro všechny.