Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Válka světů po česku - 1.díl - Boj o Babiše

Stává se zde tradicí, že všichni bojují proti jednomu. Dvě bitvy jsou před AB - jednak boj o vydání sněmovnou a následně boj o důvěru jeho vládě - a údajně obě skončí jeho porážkou. První boj PK-SSSR proti OL, ve sněmovně.

Podivné spojenectví...

Vytvoření sdružení PK-SSSR je v této společnosti nejspíš tou očekávanou změnou - sjednocením všeho lidu, který nic nerozdělí. Tedy spolek "Pražské kavárny" a "Spolek soudruhů sicilského ražení" si osobuje ony vlasnosti osvoboditelů této společnosti, před do této doby úspěšnými. Spolek totiž funguje nejen v boji proti AB, ale i ve snaze o ustavení nového panovníka. Tedy zatím bez voličů, takže se sešli asi v nějaké té kavárně...

Co na to "Obyčejní lidé", ona masa potřebná pouze k zajištění koryt? Ta nikoho vlastně nezajímá!

Čapí nebo hadí hnízdo?

Vydat či nevydat, tak zní klíčová otázka, která stojí před radou starších (či směšných) a může zamotat celou politickou situaci. Dle tvrzení mnohých rozhodnutí zjednodušuje tzv. zpráva OLAF, která se překvapivě shoduje s tvrzením našich vyšetřovatelů, tedy se závěrem, že "možná došlo k podvodu". Jediné, co v souvislosti se zprávou OLAF bylo opomenuto je zmínění oněch nezávislých vyšetřovatelů EU ve všech komentářích a většině zpravodajstvích. Tedy osobně jsem zaznamenal pouze jednu ne zcela konkretní zmínku na ČT1, kdy jedno zpravodajství informovalo o tří členém vyšetřovatelském týmu, přičemž dvě třetiny vyšetřovatelů bylo "ze SLOVENSKA", tedy úplně nezávislých (zvláště, když AB se nedaří dostat ani na Slovensku) ...přičemž pravděpodobně do zprávy stačilo opsat nějaký úvodník z našich novin, pokud ne přímo ze spisu!

Vydání ABF ke stíhání policejnějustiční mafií je v této situaci zcela jednoznačně politickou záležitostí, která se aktuálně hodí celému vytvořenému sdružení, které čím je slabší, tím více okolo sebe kope a nabírá další články do své struktury.

Důvěra či nedůvěra nebo obstrukce

Vložená pasáž prezidentských voleb a zvláště jejich výsledek a možný budoucí vývoj novému spolku umožňuje rozehrát zcela novou hru i při vyslovení důvěry či nedůvěry vládě Miloše I. Prognostika. Pokud by se podařilo posunout jednání o důvěře dostatečně daleko i za pomoci vydávání ABF, tak by mohlo případně dojít i na to, že by druhý prezidetský pokus o ustavení vlády byl v režii nového panovníka (případně jeho dokončení), tedy oné loutky, která vyhovuje všem, kromě normálních lidí. Část stran se chystá při druhém pokusu AB o sestavení vlády k její toleranci, podpoře či dokonce spoluúčasti. Otázkou je jestli k tomuto scénáři skutečně dojde. Takže sranda bude tak jako tak. A ještě mnoho toho uslyšíme než se někam dostaneme, pokud někteří politici nezačnou uvažovat hlavou místo stranickou legitimací.

Ustojí AB destrukce PK-SSSR?

V poslanecké sněmovně za AB stojí menšina, nějaká část není výhradním odpůrcem a další část - také menšina - je členem antibabiše, tedy PK-SSSR. S ohledem na aktuální stav by mělo být zřejmé, že poslanci ABF nevydají, jelikož všechny poznatky končí ve stádiu "možná" a tudíž soud nemá o čem rozhodovat. Jiná věc je, že části politických stran by se vydání hodilo. I když ani to by nemělo Miloši I. Prognostikovi zabránit svěřit druhou fázi sestavování vlády opět AB, v případě, že sněmovna bude ochotna rozhodnout o současné žádosti o důvěru.

Volby jasně ukázaly, že voliče nějaká kauza "Čápí hnízdo", nezajímá, navíc viditelní iniciátoři u voleb neuspěli. Skutečný iniciátor této kauzy by však měl voliče zajímat, aby bylo zřejmé, kdo nás připraví o necelých 50 milionů z rozpočtu, neboť dotaci tak jako tak nezaplatí ten kdo ji obdržel, protože už neexistuje. Pouze nějaký kolaborant z česko-slovenska rozehrál jednu hloupou hru.

AB zřejmě i nadále bude posilovat, protože už málokdo je zvědavý na destrukce "standardních" i "nestandardních" stran. A i když jedna bitva nerozhoduje válku, tak se uvidí jak silné je sdružení PK-SSSR.

 

Autor: Vladimír Veverka | neděle 14.1.2018 23:05 | karma článku: 25,11 | přečteno: 426x
  • Další články autora

Vladimír Veverka

Dnešní svět je divný...

ano, každým dnem se svět řítí do propasti nebo možná někam do vesmíru, rozhodně se nechystá být normální... kdysi Luděk Nekuda mluvil o populárních slovech, jak to asi začalo slovem „MAMUT“ a roce 1977 to byl „PROBLÉM“ a to trvá.

18.4.2024 v 22:20 | Karma: 0 | Přečteno: 11x | Společnost

Vladimír Veverka

Příčiny inflace u nás se zdají jasné, toto jsem zažil již v roce 1991!!!

Tento týden jsem na Novinkách objevil rozhovor mluvčího ČEZu Kříže pro ČTK a ten kupodivu popisuje současnou situaci ČEZu, který praktikuje (a není sám) metody, které v roce 1991 předcházely krachu desítek či stovek firem...

7.8.2022 v 0:35 | Karma: 7,22 | Přečteno: 69x | Společnost

Vladimír Veverka

A je to... USA (NATO) vstupují do války proti Rusku!

Tak jsme se konečně dočkali, kongres USA se rozhodl pro přímou konfrontaci s Ruskem, ale stále bez zapojení svých vojáků, jelikož se domnívá, že těch debaklů po světe bylo už dost! Spoléhá na ovce z Ukrajiny a evropského chovu!!!

29.7.2022 v 23:10 | Karma: 31,88 | Přečteno: 998x | Společnost

Vladimír Veverka

Blíží se konec ukrajinské pohádky?

Zdá se, že každým dnem se pohádka o hodné Ukrajině a zlém Rusku, které může úplně za všechno rozpadá... lidské štíty, prolhaná ombudsmanka, zlikvidovaná škola a šikovná jednotka záškodníků spolupracující 8 let s Brity a Amíky!

10.7.2022 v 3:50 | Karma: 35,71 | Přečteno: 1300x | Společnost

Vladimír Veverka

Je mi smutno a stydím se, za naše "čestné" sportovce

a samozřejmě hlavně za ještě čestnější a zcela jistě nezkorumpované funkcionáře! Je s podivem, kdo všechno je schopen si přisadit vůči Rusku, ruským sportovcům, ruským občanům... a kde byli tito sportovci, když jsme válčili my?

3.3.2022 v 18:48 | Karma: 37,34 | Přečteno: 1835x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  19:40

Nejvyšší soud USA se poprvé zabývá otázkou, zda mají bývalí prezidenti absolutní imunitu vůči...

Trvalo to měsíc. Baltimore otevřel kanál pro lodě uvězněné po zřícení mostu

25. dubna 2024  19:34

Měsíc po zřícení přístavního mostu proplula nově otevřeným plavebním kanálem v Baltimoru první loď....

Chcete peníze? Máme otázky! Jourová jménem Bruselu griluje Ficovu vládu

25. dubna 2024  19:25

Nikdo si nepřeje, aby Slovensko přišlo o peníze z evropských fondů, řekla ve čtvrtek...

Ázerbájdžán v Karabachu zboural arménskou vesnici, na místě staví mešitu

25. dubna 2024  18:55

Ázerbájdžán v jedné ze znovuzískaných vesnic v Náhorním Karabachu zbořil 200 let starý arménský...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 857x
Jsem stárnoucí analytik ve výslužbě, s vynucenou zkušeností s naším zdravotnictvím, které se však zatím nestává předmětem mého blogerského zájmu na rozdíl od dění v naší společnosti, ale čas se pomalu naplňuje neboť se blíží desáté výročí "spolupráce" v této oblasti. Zásadně nesnáším diletantská stanoviska šířící se běžně v našich médiích, počínaje televizí, kde snad je nezbytným předpodkladem k působení slabomyslnost. I z toho důvodu se snažím o osvětu v oblastech, kde zhovadilost volá až do nebes. Logický úsudek a reálný pohled na věc sice není populární, ale i tak se jej snažím čtenáři předložit. Je mi zřejmé, že čas od času se najde potrefená husa a tím, že nepřipouštím diskusi u jednotlivých příspěvků se toto nedozvím (často však názor oponenta tuším), ale v případech kdy jsem diskusi povolil, tak jsem se nestačil divit obsahu...Příspěvky nešířím žádnou metodou sociálních sítí a nepodporuji ani jiné stádové efekty, a osobně si neumím představit čtenost v řádech tisíců bez podpory souhlasného stanoviska - zvýšené karmy. Takže děkuji všem kdo mi tuto podporu vyjadřují, přesto, že často mé názory jsou proti pólem oficiálního stanoviska médií. Upřímně řečeno, po napsání prvních padesáti blogů, mě unavilo používání populárních frází, ale i nadále se budu snažit zachovat "pochopitelnost" svých příspěvků pro všechny.