Dějiny píší vítězové a ... člověk žasne co zažil...

14. 05. 2018 2:45:00
V úvodu nějaké kroniky jsem narazil na myšlenku, že "dějiny píší vítězové". Vše co nyní zažíváme potvrzuje tuto historickou pravdu, tedy pravdy šířené po "revoluci" 1989, tomu odpovídají...bez ohledu na pamětníky, je možné vše...

Dříve a nyní...

V současné době se vyčítá komunistům, že si "historii" upravili podle své potřeby, že zvýraznili válečné události až tak, že se učilo - že jsme byli osvobozeni pouze "Rudou armádou", dokonce se o tom i zpívá. Jelikož jsem absolvoval běžnou školní docházku až po střední školu, tak mohu odpovědně prohlásit, že uvedení "studenti" nejspíš navštěvovali zvláštní školu, jednak neznám její učební osnovu a duševní schopnosti to nejspíš pouze potvrzují. Nikdy jsem neviděl mapu či atlas, který by tento nesmysl potvrzoval, ale nyní se již mluví o podílu USA a Velké Británie na osvobození celé naší republiky! A světe div se, většinou se jedná o mláďata, která nejspíš nezažila ani "samet", takže je záhada, kde se tyto informace vzaly, že by ruská propaganda?

Často se mluví o komunistické cenzuře, ale na rozdíl od současnosti tato totální ochrana nebyla tak jednoznačně vymezena zákonem. Zákon, který umožňuje pouze kritiku minulých období a trestá pravdu neměli ani komunisté. Demokracie má velmi vážné trhliny, protože proti lžím o minulosti nelze jakkoliv bojovat. Minoritní část společnosti již po "revoluci" ovládla novou společnost. Disidenti, kolaboranti z emigrace, kádrové rezervy z minulé společnosti a chameleoni s podporou nové kapitalistické vrstvy jsou u koryt dosud. Daleko zajímavější než seznamy nějakých STBáků by byly seznamy komunistů z listopadu 1989...a "emigrantů" z této doby, včetně způsobů jejich zisku našeho občanství.

Pokud někdo prohlašuje "Komunisti...", tak je nepochybné, že se jedná o propagandu, neboť již tenkrát měli jednotlivci svá jména a stejně jako teď žili různí lidé, čestní, poctiví, ale i šmejdi. V tom se shodují všechny historické epochy.

Na západ či na východ?

Nedá se pochybovat o tom, že v minulosti jsme směřovali na východ a SSSR byl náš vzor. K tomuto, ale velmi výrazně napomohly i válečné dohody o dělbě světa našich "rádoby" spojenců, kteří nás původně obětovali Hitlerovi. Pokud někdo má tendenci otáčet válečné výsledky měl by vědět, že mnoho, z nás je vděčno Rudé armádě (SSSR) za to, že se mohl narodit v Evropě a nikoliv na Sibiři, pokud by jsme byli vůbec zrozeni. Kromě toho "naši" povedení spojenci velmi kvitovali německé úspěchy v dobývání SSSR, až do chvíle, než došlo na východní frontě k obratu! Pak bylo nutno nastoupit nikoliv proti Hitlerovi, ale proti SSSR (komunismu), kde sice Stalin obětoval milióny lidí, ale tím spíš by byl schopen dojít až k Atlantiku, což nemohla Velká Británie ani USA potřebovat. Francie v té době žádná vítězná velmoc nebyla, ale plácala se ve svých problémech.

Po změně režimu v roce 1948 jsme se postupně probojovali na špici "Východu", po další změně v roce 1989 nás kolaboranti přivedli svými závazky do řiti "Západu", takže těžko říci co je nebo bylo lepší. Domnívat se, že se na západě posuneme někam výš v dohledné době je velká naivita, neboť v tuto chvíli u nás neexistuje žádný politik co by toho byl schopen nebo alespoň byl v duševním stavu svéprávnosti. Stejně je na tom i náš "zbožňovaný" západ, protože až se objeví nějaký normální politik, tak první co prohlásí bude: "Milý Donalde, vezmi si domů své okupační vojska, mi sami si určíme koho budeme podporovat a proti komu se budeme stavět. Rovné podmínky mohou být jediné, které nás mohou přimět ke vzájemné spolupráci." Jenže pro evropské panáky je jednodušší kývat na to co si přejí USA, bez ohledu na zájmy našeho kontinentu.

Právo na názor

Uvedené informace v žádném případě nemají někoho omezovat v jeho právu na názor, jak zvláště mladí zdůrazňují. Ale názor aby byl skutečným názorem musí splňovat několik podmínek, v první řadě by měl být založen na myšlence (něco takové mladí ve škole nemají šanci získat), musí být zdůvodněn a podpořen argumenty. Rozhodně se nejedná o papouškování cizích myšlenek a už vůbec se nejedná o jejich přebírání ve stylu - ve škole, v televizi nebo na internetu - či ten nebo onen... Názor nemusí být nový, ale zdůvodnění a argumenty musí mít původní. Takže, když se podíváme na vládu, politiky, vědce - tak vůbec nemusíme mít komplexy z toho, že jsem mimo, protože komu není z hůry dáno, tak v apatyce nekoupí. A pokud chcete diskutovat s omladinou, tak musíte vybrat místo s velmi dobrým pokrytím internetem (podle času tím nejrychlejším), neboť většina má mozek v tabletu či iPadu, kde jsou ty zaručeně pravdivé informace a argumenty pro sdělený názor...

Autor: Vladimír Veverka | pondělí 14.5.2018 2:45 | karma článku: 33.22 | přečteno: 1112x

Další články blogera

Vladimír Veverka

Příčiny inflace u nás se zdají jasné, toto jsem zažil již v roce 1991!!!

Tento týden jsem na Novinkách objevil rozhovor mluvčího ČEZu Kříže pro ČTK a ten kupodivu popisuje současnou situaci ČEZu, který praktikuje (a není sám) metody, které v roce 1991 předcházely krachu desítek či stovek firem...

7.8.2022 v 0:35 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 63 |

Vladimír Veverka

A je to... USA (NATO) vstupují do války proti Rusku!

Tak jsme se konečně dočkali, kongres USA se rozhodl pro přímou konfrontaci s Ruskem, ale stále bez zapojení svých vojáků, jelikož se domnívá, že těch debaklů po světe bylo už dost! Spoléhá na ovce z Ukrajiny a evropského chovu!!!

29.7.2022 v 23:10 | Karma článku: 31.88 | Přečteno: 994 |

Vladimír Veverka

Blíží se konec ukrajinské pohádky?

Zdá se, že každým dnem se pohádka o hodné Ukrajině a zlém Rusku, které může úplně za všechno rozpadá... lidské štíty, prolhaná ombudsmanka, zlikvidovaná škola a šikovná jednotka záškodníků spolupracující 8 let s Brity a Amíky!

10.7.2022 v 3:50 | Karma článku: 35.66 | Přečteno: 1296 |

Vladimír Veverka

Je mi smutno a stydím se, za naše "čestné" sportovce

a samozřejmě hlavně za ještě čestnější a zcela jistě nezkorumpované funkcionáře! Je s podivem, kdo všechno je schopen si přisadit vůči Rusku, ruským sportovcům, ruským občanům... a kde byli tito sportovci, když jsme válčili my?

3.3.2022 v 18:48 | Karma článku: 37.34 | Přečteno: 1831 |

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 42 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 6.40 | Přečteno: 159 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 8.84 | Přečteno: 127 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 14.74 | Přečteno: 337 | Diskuse
Počet článků 130 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 859

Jsem stárnoucí analytik ve výslužbě, s vynucenou zkušeností s naším zdravotnictvím, které se však zatím nestává předmětem mého blogerského zájmu na rozdíl od dění v naší společnosti, ale čas se pomalu naplňuje neboť se blíží desáté výročí "spolupráce" v této oblasti. Zásadně nesnáším diletantská stanoviska šířící se běžně v našich médiích, počínaje televizí, kde snad je nezbytným předpodkladem k působení slabomyslnost. I z toho důvodu se snažím o osvětu v oblastech, kde zhovadilost volá až do nebes. Logický úsudek a reálný pohled na věc sice není populární, ale i tak se jej snažím čtenáři předložit. Je mi zřejmé, že čas od času se najde potrefená husa a tím, že nepřipouštím diskusi u jednotlivých příspěvků se toto nedozvím (často však názor oponenta tuším), ale v případech kdy jsem diskusi povolil, tak jsem se nestačil divit obsahu...Příspěvky nešířím žádnou metodou sociálních sítí a nepodporuji ani jiné stádové efekty, a osobně si neumím představit čtenost v řádech tisíců bez podpory souhlasného stanoviska - zvýšené karmy. Takže děkuji všem kdo mi tuto podporu vyjadřují, přesto, že často mé názory jsou proti pólem oficiálního stanoviska médií. Upřímně řečeno, po napsání prvních padesáti blogů, mě unavilo používání populárních frází, ale i nadále se budu snažit zachovat "pochopitelnost" svých příspěvků pro všechny.  

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...