Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

EU, my a divná imigrace

O imigraci se stále mluví, imigranti se kochají krásami Středozemního moře, diskutuje se o kvótách, tomto nefunkčním mechanismu-řešení v nedohlednu. Do toho u nás vstupuje zájem ne o tisíce, ale desetitisíce či statisíce imigrantů

Evropská Unie

je velmi užitečné společenství, tedy nejspíš by bylo kdyby nebylo ovládáno výkvětem těžce nemocných příslušníků členských států. Původně ekonomické sdružení do značné míry koloniálních mocností nabobtnalo ve společenství kde koho, aniž bylo schopno reagovat na rozdíly a tradice zúčastněných. Některé státy zrušily své tradice a účelově přivítaly své koloniální spoluobčany bez nichž by nejspíš už zanikly. Jinde už neměl kdo dělat a tak se uzavřely mezinárodní smlouvy a provedl "masový" nábor pracovníků - do Německa přišli Turci, k nám např. Vietnamci. Aby toho nebylo málo tak se do toho přijímaly nejrůznější deklarace, listiny apod. hlouposti, které nereagují na nový vývoj ve světě a najednou tu máme problém s nevyžádanou imigrací, která ale vítá naše hloupá nařízení určena pro zcela jiné účely. EU si už dokonce uvědomila, že má hranice! No to je tedy zjištění. A vrcholem blbosti jsou tzv. občanské aktivity, jako např. provozovatel "turistické" lodi, který má problém s tím kde vyplavit nežádoucí obsah svého plavidla. Itálie a Malta odmítla tento dárek přijmout, ale proč se nemluví o tom, že odmítlo Tunisko, Alžírsko nebo Libye - protože toto nejsou zájmové země! Proč směřuje do Španělska, když mohla vyrazit do Turecka, stejně jako mnoho našich spoluobčanů.

Pokud ten příšerný spolek má mít právo na existenci, tak by měl umět reagovat na aktuální dění včas a ne až bude po všem, imigrace je problém aktuálně, ale není jediný. Blábolení o obraně EU a dění v NATO se také moc neshodují, a fakticky je zcela jedno jestli jsou imigranti ze Sýrie nebo USA, svéprávnost Evropě nemůžou garantovat jedni ani druzí.

Češi a imigrace

S imigrací z historie máme velmi bohaté a z části velmi trpké zkušenosti, nejdříve jsme pozvali Němce a pak se nám nějak vymkli z pod kontroly, respektive za pomoci "našich" předáků - šlechty nás i hravě ovládli. Něco jsme zachránili po první světové válce a zbytek až po druhé. Zajímavé je, že o odsunu Němců v roce 1945 se stále mluví, včetně počtů, obětí, majetku apod., ale o prvním odsunu z roku 1938 se většinou mlčí, žádné počty, oběti a majetek nejspíš neexistovali. Typicky český pohled na věc! Jisté je, že první poválečnou vlnu "zvaných" imigrantů tvořily dvě skupiny. Jednak to tenkrát byli Cikáni z kterých se postupně stali Romové a dle pamětníků tehdy ještě skutečně pracovali (sám si je pamatuji u výkopů) a druhá skupina namířila ze Slovenska na úřady, protože i federace vyžadovala oběti. Zmíněné mezistátní dohody k nám přivedli z části natrvalo "pracovní posily". Obdobný postup nastal i po naší sametové revoluci a rozdělení státu, kdy opticky zcela jistě došlo k základnímu posunu z východu na západ. Když si uvědomíme, že část naší společnosti "trvale" touží a realizuje cestu na západ, tak zde vznikají prázdná místa, která rozhodně nechceme zaplnit nezvanou imigrací, ale tradiční cestou z východu.

Hledají se pracovníci

Naše národní hospodářství jen kvete a to dokonce tak, že máme záporný stav nezaměstnaných... dokonce nezaměstnanost v EU zatím klesá, i když se stále mluví o tom, že nezaměstnanost na chudém jihu v případě mladých stále existuje a dokonce snad i roste... tak jak to že netouží po práci, které je u nás dost? Nejspíš platí, že Ital v zimě nepracuje a v létě tančí. Že by se ve Španělsku, Itálii či Řecku měli nezaměstnaní lépe než v našem špičkovém automobilovém průmyslu? Podle trošku starších dat tomu tak rozhodně není, ale stejně přirozená volnost pracovního trhu je pro kočku, takže je nezbytná imigrace. Imigrační špičku dlouhodobě tvoří Slováci a Ukrajinci. Z východu přicházejí i další, včetně Číňanů a připravují se na cestu snad už i Filipínci, které už nebaví otročit ropoušům, ale stále je to málo. A tady je vidět krátkozrakost bývalého prezidenta - Havla, kdyby neodmítl Podkarpatskou Rus nebo kdyby Sládek (republikán) prosadil přemostění Slovenska nebo kdyby se při slavné ukrajinské revoluci odtrhla, tak jsme mohli mít dostatek pracovníků. Takže bez imigrace to nepůjde, až do nejbližší krize.

Pohled do budoucnosti...

Pokud se EU nevzpamatuje, tak bude časem daleko hůře, neboť současná vlna podporovaná "našimi" přáteli z USA, je jen taková vlnka s ohledem na to jestli v blízké budoucnosti nastane "hon" na lepší životní podmínky a dojde k masivnímu posunu obyvatelstva k severu, do přijatelnějších a zabezpečenějších životních podmínek. Bylo by asi i fajn si i uvědomit, že součástí Evropy není jen prohnilá EU, ale i další části, a to dříve než bude pozdě...

Autor: Vladimír Veverka | středa 13.6.2018 4:00 | karma článku: 30,12 | přečteno: 931x
  • Další články autora

Vladimír Veverka

Dnešní svět je divný...

ano, každým dnem se svět řítí do propasti nebo možná někam do vesmíru, rozhodně se nechystá být normální... kdysi Luděk Nekuda mluvil o populárních slovech, jak to asi začalo slovem „MAMUT“ a roce 1977 to byl „PROBLÉM“ a to trvá.

18.4.2024 v 22:20 | Karma: 0 | Přečteno: 11x | Společnost

Vladimír Veverka

Příčiny inflace u nás se zdají jasné, toto jsem zažil již v roce 1991!!!

Tento týden jsem na Novinkách objevil rozhovor mluvčího ČEZu Kříže pro ČTK a ten kupodivu popisuje současnou situaci ČEZu, který praktikuje (a není sám) metody, které v roce 1991 předcházely krachu desítek či stovek firem...

7.8.2022 v 0:35 | Karma: 7,22 | Přečteno: 69x | Společnost

Vladimír Veverka

A je to... USA (NATO) vstupují do války proti Rusku!

Tak jsme se konečně dočkali, kongres USA se rozhodl pro přímou konfrontaci s Ruskem, ale stále bez zapojení svých vojáků, jelikož se domnívá, že těch debaklů po světe bylo už dost! Spoléhá na ovce z Ukrajiny a evropského chovu!!!

29.7.2022 v 23:10 | Karma: 31,88 | Přečteno: 998x | Společnost

Vladimír Veverka

Blíží se konec ukrajinské pohádky?

Zdá se, že každým dnem se pohádka o hodné Ukrajině a zlém Rusku, které může úplně za všechno rozpadá... lidské štíty, prolhaná ombudsmanka, zlikvidovaná škola a šikovná jednotka záškodníků spolupracující 8 let s Brity a Amíky!

10.7.2022 v 3:50 | Karma: 35,71 | Přečteno: 1300x | Společnost

Vladimír Veverka

Je mi smutno a stydím se, za naše "čestné" sportovce

a samozřejmě hlavně za ještě čestnější a zcela jistě nezkorumpované funkcionáře! Je s podivem, kdo všechno je schopen si přisadit vůči Rusku, ruským sportovcům, ruským občanům... a kde byli tito sportovci, když jsme válčili my?

3.3.2022 v 18:48 | Karma: 37,34 | Přečteno: 1835x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Langšádlová končí ve vládě. Méně podle šéfky TOP 09 myslela na prezentaci

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  14:28

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy jako ministryně pro vědu a výzkum. Jméno...

Ministerstvo vyčlenilo vakcíny pro těhotné. Válek apeluje na přeočkování dětí

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  14:24

V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. „Registrujeme 956 nových případů,“ řekla...

Trumpova bulvární odysea. Jeho věrní z něj dělali nadsamce, soupeře likvidovali

25. dubna 2024  14:10

Premium Aktuální soud s Donaldem Trumpem, ve kterém se propírají i jeho opakované zálety, je unikátní...

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 857x
Jsem stárnoucí analytik ve výslužbě, s vynucenou zkušeností s naším zdravotnictvím, které se však zatím nestává předmětem mého blogerského zájmu na rozdíl od dění v naší společnosti, ale čas se pomalu naplňuje neboť se blíží desáté výročí "spolupráce" v této oblasti. Zásadně nesnáším diletantská stanoviska šířící se běžně v našich médiích, počínaje televizí, kde snad je nezbytným předpodkladem k působení slabomyslnost. I z toho důvodu se snažím o osvětu v oblastech, kde zhovadilost volá až do nebes. Logický úsudek a reálný pohled na věc sice není populární, ale i tak se jej snažím čtenáři předložit. Je mi zřejmé, že čas od času se najde potrefená husa a tím, že nepřipouštím diskusi u jednotlivých příspěvků se toto nedozvím (často však názor oponenta tuším), ale v případech kdy jsem diskusi povolil, tak jsem se nestačil divit obsahu...Příspěvky nešířím žádnou metodou sociálních sítí a nepodporuji ani jiné stádové efekty, a osobně si neumím představit čtenost v řádech tisíců bez podpory souhlasného stanoviska - zvýšené karmy. Takže děkuji všem kdo mi tuto podporu vyjadřují, přesto, že často mé názory jsou proti pólem oficiálního stanoviska médií. Upřímně řečeno, po napsání prvních padesáti blogů, mě unavilo používání populárních frází, ale i nadále se budu snažit zachovat "pochopitelnost" svých příspěvků pro všechny.