Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

StarDance - soutěž, fraška nebo jenom kšeft?

Podle ČT a některých diváků se jedná o taneční soutěž za účasti Star. Sledovanost je nadprůměrná a vše ostatní je zahaleno tajemstvím. Pohled na průběh totiž ukazuje na frašku a cena SMS 13 CZK naznačuje, že se jedná o kšeft...

StarDance - taneční soutěž?

Je pravdou, že se v pořadu tancuje, je tam i jakási odborná porota, ale to je vše co se podobá soutěži. Hlasování diváků - anketa, která probíhá před "tancem" a nikoliv po, má nižší vypovídací hodnotu než "slavík" který byl letos zrušen. To, že páry "soutěží" v různých tancích se taky nikde nevyskytuje, takže fraška nebo kšeft?

Pouze podivný způsob hodnocení?

To, že má StarDance podivný a neznámý způsob hodnocení je známo od prvního ročníku. Letošní ročník však ukazuje na to, že se vše pohybuje zcela za hranou. Jedna složka hodnocení je však známa, bodové hodnocení poroty je prezentováno (v pořadu i) na netu (vyjma sobotního kola - a to je to co mě zaujalo) i když není známo jeho další využití. Tím, že diváci "hlasují" až po tanci, přičemž "neoblíbený pár" je vyřazen již na konci pořadu a nikoliv na začátku dalšího, vše nasvědčuje, že se jedná o souhrnné hodnocení. Divácké hodnocení není součástí přenosu a zdá se, že se jedná o tajné informace na základě kterých produkce vyřazuje "nepohodlné" účastníky!

Duel č.1 - Monika Bagárová : Pavla Tomicová

V taneční části hodnocení se jednalo o 8 - Bagárová a 6 - Tomicová nejlepší nebo nejhorší tanečnici. Takže vliv diváků se nezdál nepravděpodobný, i když se duel obešel bez suverénně nejhoršího tanečníka Adama Mišíka a podobně hodnocené Veroniky Arichtěvy. Nepochybně byli u diváků ve špici. Nejspíš zcela na vrchu, neboť popularita Pavly Tomicové není zanedbatelná a přesto spadla do duelu! Zajímavý byl i názor, že se jednalo o "rasovou" čistku - neboť byla vyřazena Monika Bagárová a čemuž by napovídal zvláště výsledek duelu č.2!

Duel č.2 - Daniela Šinkorová : Adam Mišík

Vyřazení nejlepšího tanečního páru tím nejhorším lze považovat zcela jistě za raritu, pokud si uvědomíme, že Daniela Šinkorová je Slovenka, tak lze výsledek považovat za pokračování výsledku z duelu č.1. Nejhorší tanečnice dne (Daniela Písařovicová a Veronika Arichtěva) zůstaly také mimo hru. Taneční výsledky po třetím dnu dle bodů jsou následující: 1, Šinkorová (96b., dle umístění 1 - 7b) 2, Dvořák (93b, 2 - 10,5b) 3, Genzer (89b, 3 - 11b) 4, Svoboda (86b, 4 - 11,5b) 5, Tomicová (85b, 6 - 16b) 6, Gondík (84b, 5 - 14b) 7, Písařovicová (72b, 7 - 23b) 8, Arichtěva (70b, 8 - 23,5b) 9, Mišík (69, 9 - 24b) 10, Bagárová (45, 10 - 24,5b). Pokud se do duelu dostala první Šinkorová a devátý Mišík, tak neexistuje matematické řešení. Pořadí u diváků by muselo být opačné, ale pak by při preferenci hlasů od diváků muselo být zcela jiné složení duelu. Jelikož některé znaky této soutěže jsou zcela "dementní", tak se zdá, že řešením je součet počtu SMS a bodů od poroty. Takže, když se zjevně nejedná o soutěž, ale o frašku, podstatné pro výsledek duelu č.2 je to, že se jedná o kšeft.

Miliony pro ČT...aneb rozpočet StarDance

Pořad má údajně vysokou sledovanost, snad i 1,5mil. diváků. Kromě příprav a vysílání se předpokládá hlavní zdroj financování vedle sponzorů hlavně z SMS - řekněme s výnosem 10 CZK za kus. A v tom bude zakopaný pes. Zdá se, že SMS očekávaných 15 miliónů CZK za týden nevynášejí a je nutný nějaký marketingový tah. Což takhle vyřadit jednu z hvězd. Fanoušci tanečních hvězd budou muset zvýšit intenzitu zasílání SMS a kšeft se hne. Kdo tanečně do "soutěže" nezapadá je zřejmé, přičemž vliv mají bezesporu tance, které kdo tancoval. U popularity je tomu zřejmě naopak, i když je vše zahaleno tajemstvím. V tomto ohledu může být "slavík" zcela klidný, protože takové machinace se v něm zcela jistě neděly. A dokonce i fotbalový Berb se má co učit.

Takže neváhejte, uchopte mobil a zašlete ČT almužnu, aby se mohla rozšoupnout a připravit pro nás nějakou novou zhovadilost. I když zcela oficiální verze "podivuhodného" dění bude zahalena tím, že vše je dáno licencí, což mě mělo napadnout již na začátku a nemusel jsem nic psát....

Autor: Vladimír Veverka | úterý 30.10.2018 2:15 | karma článku: 32,48 | přečteno: 1708x
  • Další články autora

Vladimír Veverka

Dnešní svět je divný...

ano, každým dnem se svět řítí do propasti nebo možná někam do vesmíru, rozhodně se nechystá být normální... kdysi Luděk Nekuda mluvil o populárních slovech, jak to asi začalo slovem „MAMUT“ a roce 1977 to byl „PROBLÉM“ a to trvá.

18.4.2024 v 22:20 | Karma: 0 | Přečteno: 11x | Společnost

Vladimír Veverka

Příčiny inflace u nás se zdají jasné, toto jsem zažil již v roce 1991!!!

Tento týden jsem na Novinkách objevil rozhovor mluvčího ČEZu Kříže pro ČTK a ten kupodivu popisuje současnou situaci ČEZu, který praktikuje (a není sám) metody, které v roce 1991 předcházely krachu desítek či stovek firem...

7.8.2022 v 0:35 | Karma: 7,22 | Přečteno: 69x | Společnost

Vladimír Veverka

A je to... USA (NATO) vstupují do války proti Rusku!

Tak jsme se konečně dočkali, kongres USA se rozhodl pro přímou konfrontaci s Ruskem, ale stále bez zapojení svých vojáků, jelikož se domnívá, že těch debaklů po světe bylo už dost! Spoléhá na ovce z Ukrajiny a evropského chovu!!!

29.7.2022 v 23:10 | Karma: 31,88 | Přečteno: 998x | Společnost

Vladimír Veverka

Blíží se konec ukrajinské pohádky?

Zdá se, že každým dnem se pohádka o hodné Ukrajině a zlém Rusku, které může úplně za všechno rozpadá... lidské štíty, prolhaná ombudsmanka, zlikvidovaná škola a šikovná jednotka záškodníků spolupracující 8 let s Brity a Amíky!

10.7.2022 v 3:50 | Karma: 35,71 | Přečteno: 1300x | Společnost

Vladimír Veverka

Je mi smutno a stydím se, za naše "čestné" sportovce

a samozřejmě hlavně za ještě čestnější a zcela jistě nezkorumpované funkcionáře! Je s podivem, kdo všechno je schopen si přisadit vůči Rusku, ruským sportovcům, ruským občanům... a kde byli tito sportovci, když jsme válčili my?

3.3.2022 v 18:48 | Karma: 37,34 | Přečteno: 1835x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  9:48

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Soud rozhodne v případu upálení družky. Bylo to italské manželství, říká obžalovaný

25. dubna 2024  9:45

Krajský soud v Brně dnes vyhlásí rozhodnutí v případu muže, kterého obžaloba viní z vraždy družky v...

PŘEHLEDNĚ: Langšádlová nekončí jako první. Jaké změny už zažila Fialova vláda?

25. dubna 2024  9:33

Přehledně Ve čtvrtek oznámila demisi ministryně pro vědu a výzkum Helena Langšádlová (TOP 09). V koaliční...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  9:29

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 857x
Jsem stárnoucí analytik ve výslužbě, s vynucenou zkušeností s naším zdravotnictvím, které se však zatím nestává předmětem mého blogerského zájmu na rozdíl od dění v naší společnosti, ale čas se pomalu naplňuje neboť se blíží desáté výročí "spolupráce" v této oblasti. Zásadně nesnáším diletantská stanoviska šířící se běžně v našich médiích, počínaje televizí, kde snad je nezbytným předpodkladem k působení slabomyslnost. I z toho důvodu se snažím o osvětu v oblastech, kde zhovadilost volá až do nebes. Logický úsudek a reálný pohled na věc sice není populární, ale i tak se jej snažím čtenáři předložit. Je mi zřejmé, že čas od času se najde potrefená husa a tím, že nepřipouštím diskusi u jednotlivých příspěvků se toto nedozvím (často však názor oponenta tuším), ale v případech kdy jsem diskusi povolil, tak jsem se nestačil divit obsahu...Příspěvky nešířím žádnou metodou sociálních sítí a nepodporuji ani jiné stádové efekty, a osobně si neumím představit čtenost v řádech tisíců bez podpory souhlasného stanoviska - zvýšené karmy. Takže děkuji všem kdo mi tuto podporu vyjadřují, přesto, že často mé názory jsou proti pólem oficiálního stanoviska médií. Upřímně řečeno, po napsání prvních padesáti blogů, mě unavilo používání populárních frází, ale i nadále se budu snažit zachovat "pochopitelnost" svých příspěvků pro všechny.