Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Cinki Linki Liga vzor Férové hry

Sport bývá dáván za vzor férovosti ve společnosti, ale pravdou je, že to se rozhodně netýká profesionálního sportu, kde jde v první řadě o peníze. O tom, že brát si vzor z fotbalu je nesmysl svědčí historicky největší podvod!

Cinki Linki Liga

Pro sportovní laiky se jedná o první ligu kopané v ČESKU, kterou řídí jakási dementní kasta (společně s druhou ligou) skoro zcela nezávisle na fotbalové vrchnosti, natož plebsu.. Tato soutěž má běžné problémy spojené s naší společností jako je korupce, manipulace, neschopnost, chaos...  a toto platí i pro původní ligu Československa. Čas od času vyskočil nějaký skandál, který sice dočasně prostředí změnil, ale během chvíle se vše vrátilo do původních kolejí. To co se povedlo současnému vedení údajně v souvislosti COVID-19 je však zcela mimo historii i realitu nejen u nás, ale i v celé Evropě.

Vloni byly zavedeny nadstavby ligy po skončení základní části a následně ještě baráž mezi první a druhou ligou... Skupina o titul byla fraška, na které nejspíš vydělal Slavia, která před skupinou o titul ztratila nejspíš za nějakou proti službu obrovský náskok, který z nadstavby dělal zcela zbytečnou část a letos se situace opakovala a kromě toho úřadoval i systém VAR, který místo aby odhaloval chyby při řízení zápasů potvrzoval potřebné výsledky na zakázku...

A pokud se vloni zásluhou rozhodčích z mezi ligové baráže stala fraška, tak letos se chopilo aktivity vedení ligové spolku a ukázalo, že u mužů ve fotbale dosahuje IQ nikoliv 100 jak je uváděno o populaci, ale maximálně dosahuje úrovně mražené tresky, čímž z naší ligy učinili odpudivou ukázku pro celou planetu, takže jak říkal Babiš - jsme na čele!!!

COVID a CLL

Ano, koronavirus ovlivnil i sport, tedy v mnoha případech "bývalé" sporty, které princip SPORTU nedodržely a měly by být vyřazeny minimálně z jeho podpory - lední hokej, házená, volejbal atd., některé sporty sezonu "řádně" předčasně ukončily a fotbal se věnoval výhradně dohrání profi soutěží v režii samostatné asociace. Myšlenka dobrá, snaha zachránit obrovský balík peněz enormní a dojednané podmínky přijatelné pro všechny. Od počátku všude je velmi často zmiňováno co se stane pokud jednotlivé části nebudou dohrány a jaké to bude mít důsledky...

Před dohráním základní části jsou všichni zainteresovaní testování na COVID, vše je v pořádku a soutěž je rozdělena dle plánu na tři části. Opakované testování všech umožňuje rozehrání nadstavby a opět je papouškováno co se stane při nedohrání jednotlivých částí...přičemž toto testování jedno značně říká, dohrání nic nebrání!

A tak fraška skupiny o titul je v pohodě dohrána, play off o pohárovou Evropu je také bez problémů dohrána, ale totální fraška nastává ve skupině o udržení!

V okamžiku, kdy je jasné, že baráž nebo sestup hrozí Karviné, tak druhý den tým zasáhne nákaza - jednoznačný problém Karviné nikoliv problém v dohrání skupiny o udržení! Podle mých informací je Karviná druhým celkem v Evropě, který po testech a zahájení dohrávky ligy zaznamenává nákazu. První nákaza v dohrávce potkala Soči (poslední dva zápasy kontumovány) v ruské lize, několik případů bylo, že mužstva zahájila dohrávky po odložení prvních zápasů, ale nevím o případu, že by soutěž nebyla dokončena... Přestože problém má Karviná a nikoliv liga, jelikož žádné opatření nelimituje vstup na území postiženého severomoravského kraje, tak duševně chorá fotbalová elita dohrávku skupiny odkládá...PROČ?!?.

Celý svět řeší izolaci sportovců, aby se soutěže dohrávaly bez zásahu COVIDu, ale několik dementů místo "sankcí" Karviné, tedy prosté kontumaci zápasů (jako např. Soči) a dohrání podporuje destrukci. Pokud by nějaký funkcionář napsal, to co já, tak by dostal nejspíš "doživotí" za hanobení té prohnilé CCL, ale jednoznačná sabotáž ze strany Karviné jen nasměřovala další aktivity prohnilé elity.

Závěr frašky

V den, kdy jedná asociace o způsobu dohrání skupiny ligy o záchranu, podnikne bezprecedentní krok severomoravská krajská hygienička vyhlášením okamžitých opatření na svěřeném území, bohužel shromažďování sta lidí fotbal není schopno zastavit. Následně jsem zaznamenal nadpis že "Na Dukle nikomu nezáleží" s tím, že se před posledním kolem objeví další nakažený, což je jediná chyba v úvaze fotbalové legendy pana Škorpila, který byl autorem myšlenky, bylo to o kolo dříve... A dnes vítězoslavně severomoravská hygienička oznamuje nákazu v celku Opavy - zdá se, že je rozhodnuto...

Po té co nebyly kontumovány zápasy Karviné, těžko lze trestat Opavu... a zůstává jen pachuť z toho, jak se takový nějaký lídr Dušan Svoboda dostal do vedení profi spolku, když má všechny mozkové závity vyhlazeny, stejně jako jeho kolegové... jak to, že se najdou firmy, které do této žumpy doplňují své peníze, a kde celou dobu je nějaká sportovně-technická či disciplinární komise, které této frašce přihlíží... když dohrání zatím  nebrání ani nařízení vyhlášená COVID COMIKEM z ministerstva zdravotnictví?

Sportovní prostředí je skutečně férové a dotace které do něj tečou si skutečně zaslouží, včetně své agentury, která zatím neví co je sport...

Autor: Vladimír Veverka | čtvrtek 23.7.2020 22:45 | karma článku: 21,20 | přečteno: 496x
  • Další články autora

Vladimír Veverka

Dnešní svět je divný...

ano, každým dnem se svět řítí do propasti nebo možná někam do vesmíru, rozhodně se nechystá být normální... kdysi Luděk Nekuda mluvil o populárních slovech, jak to asi začalo slovem „MAMUT“ a roce 1977 to byl „PROBLÉM“ a to trvá.

18.4.2024 v 22:20 | Karma: 0 | Přečteno: 11x | Společnost

Vladimír Veverka

Příčiny inflace u nás se zdají jasné, toto jsem zažil již v roce 1991!!!

Tento týden jsem na Novinkách objevil rozhovor mluvčího ČEZu Kříže pro ČTK a ten kupodivu popisuje současnou situaci ČEZu, který praktikuje (a není sám) metody, které v roce 1991 předcházely krachu desítek či stovek firem...

7.8.2022 v 0:35 | Karma: 7,22 | Přečteno: 69x | Společnost

Vladimír Veverka

A je to... USA (NATO) vstupují do války proti Rusku!

Tak jsme se konečně dočkali, kongres USA se rozhodl pro přímou konfrontaci s Ruskem, ale stále bez zapojení svých vojáků, jelikož se domnívá, že těch debaklů po světe bylo už dost! Spoléhá na ovce z Ukrajiny a evropského chovu!!!

29.7.2022 v 23:10 | Karma: 31,88 | Přečteno: 998x | Společnost

Vladimír Veverka

Blíží se konec ukrajinské pohádky?

Zdá se, že každým dnem se pohádka o hodné Ukrajině a zlém Rusku, které může úplně za všechno rozpadá... lidské štíty, prolhaná ombudsmanka, zlikvidovaná škola a šikovná jednotka záškodníků spolupracující 8 let s Brity a Amíky!

10.7.2022 v 3:50 | Karma: 35,71 | Přečteno: 1300x | Společnost

Vladimír Veverka

Je mi smutno a stydím se, za naše "čestné" sportovce

a samozřejmě hlavně za ještě čestnější a zcela jistě nezkorumpované funkcionáře! Je s podivem, kdo všechno je schopen si přisadit vůči Rusku, ruským sportovcům, ruským občanům... a kde byli tito sportovci, když jsme válčili my?

3.3.2022 v 18:48 | Karma: 37,34 | Přečteno: 1835x | Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 857x
Jsem stárnoucí analytik ve výslužbě, s vynucenou zkušeností s naším zdravotnictvím, které se však zatím nestává předmětem mého blogerského zájmu na rozdíl od dění v naší společnosti, ale čas se pomalu naplňuje neboť se blíží desáté výročí "spolupráce" v této oblasti. Zásadně nesnáším diletantská stanoviska šířící se běžně v našich médiích, počínaje televizí, kde snad je nezbytným předpodkladem k působení slabomyslnost. I z toho důvodu se snažím o osvětu v oblastech, kde zhovadilost volá až do nebes. Logický úsudek a reálný pohled na věc sice není populární, ale i tak se jej snažím čtenáři předložit. Je mi zřejmé, že čas od času se najde potrefená husa a tím, že nepřipouštím diskusi u jednotlivých příspěvků se toto nedozvím (často však názor oponenta tuším), ale v případech kdy jsem diskusi povolil, tak jsem se nestačil divit obsahu...Příspěvky nešířím žádnou metodou sociálních sítí a nepodporuji ani jiné stádové efekty, a osobně si neumím představit čtenost v řádech tisíců bez podpory souhlasného stanoviska - zvýšené karmy. Takže děkuji všem kdo mi tuto podporu vyjadřují, přesto, že často mé názory jsou proti pólem oficiálního stanoviska médií. Upřímně řečeno, po napsání prvních padesáti blogů, mě unavilo používání populárních frází, ale i nadále se budu snažit zachovat "pochopitelnost" svých příspěvků pro všechny.