Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Aktuální cíle vlády a zdravotního systému!

Jak se ukazuje v závětří boje s COVIDem probíhají i další procesy, které se snaží jak se zdá o jediné, zbavit stát těch, kteří čerpají jeho peníze a vytvořit závislost dalších, dosud zdravých jedinců na zdravotním systému.

Vláda a zdravotnictví společně

Vláda hlásá boj s COVIDem a zavádí nejrůznější opatření rádoby v boji proti němu, ale je naprosto zřejmé, že některá tato opatření generují nové pacienty, nebo alespoň pacienty s jinými problémy než měli dosud. Vládní opatření, ale nejsou jediná, která se v současnosti uplatňují, zdravotní pojišťovny uplatňují nové úhradové principy, zdravotní zařízení obnovují losy smrti, a další, i nezdravotní struktury se připojují za účelem likvidace nepotřebných, případně snížení zdravotní odolnosti jedinců - jak destrukcí školství, tak volnočasovými aktivitami - sportem.

A společně s tímto, celkem úspěšně probíhají i přesuny a zároveň čerpání finančních prostředků, podivuhodným způsobem...

Podivná opatření a já

V rámci nejrůznějších opatření nehodlám hodnotit jejich účinnost, ale připojím malou osobní zkušenost - s respirátorem. Nebudu nikomu namlouvat, že jsem zdravý jako buk, když jsem před nějakým časem nafasoval 5 roušek a respirátor jako ochranu v kategorii "mrzáci před vymřením". Druhým faktem je, že jsem v posledních dvou týdnech navštívil několik ambulancí na plánované kontroly, což měla být formalita, prostě čas od času se to sejde, ale ono se nejednalo o formalitu, ale drsné setkání s realitou! V této době je předepsán respirátor při návštěvě lékaře, a bohužel jej na sobě máte i v průběhu vyšetření - což může být označeno poznámkou "ztížené podmínky", ale výsledek vám to nevylepší - takže kromě toho, že se mi v respirátoru blbě dýchá normálně, tak ztížené dýchání ovlivní i váš tlak, představte si - v mém případu cca stoupl opakovaně cca o 20%, takže hned máte o problém a tabletky více. Člověk pokud jich má osm nebo devět už neřeší, ale pak jdete na další kontrolu, kde máte překvapivě dobré výsledky (o které se snažíte několik let) a najednou zjistíte, že kombinaci léků, které tomu možná napomohly, vám letos nelze předepsat, jelikož je pojišťovna nehradí! Místo této kombinace vám nejdražší lék nahradí jiným, který jste používal před x lety. A prý že uvidíme co to udělá!

Myslíte, že mám jít na plicní kontrolu, kam mám taky poukaz, v rámci prevence? Samozřejmě, že ani náhodou, to by byly zcela jistě další tabletky, které nepotřebuji, ne-li něco horšího! A teď si vezměte, že já si výsledky potvrdil přímo u doktorů, ale mnoho lidí své problémy přechází nebo ani ještě neví, že ten stav v kterém jsou má nějaký odborný název...takže pokud existuje již nyní skupina starých a ohrožených (možná jim pomůže očkování), skupina "před vymřením" si zhorší svůj stav, skupina zdravých se posune blíže k "vymření" a nakonec bude dosaženo velkých úspor ve vyplácení starobních i invalidních důchodů! Kromě toho následky prodělaného COVIDu mají pro některé jedince významné následky, někdy ještě nedefinované...

Zdravotnictví

Zdravotnický systém vytvořený po té slavné revoluci je taky skutečné dílo (za 13 let praxe o tom vím své) a současný stav s COVIDem na situaci v něm má pouze nepatrný vliv, tento "kritický" stav je v podstatě trvalý. Nesmyslný počet pojišťoven, struktura zdravotních zařízení od fakultních po kde jaké, financování privátní péče veřejným pojištěním, organizace práce při které by každá normální firma už dávno zkrachovala a do této propasti se leje obrovské množství peněz, přičemž vrcholem je, že některá zařízení pláčou nad nedostatkem peněz, což se dnes přeneslo do "osobní" roviny, když zpravodajství ukázalo, jak se kde odměňuje v současné době. FN často s hodinovou "odměnou" 200CZK/H a proti tomu zařízení s "odměnou" 8,50CZK/H a někde možná ani to ne! A k tomu by měly být paušální odměny? Doplácení "ztrát" nemocnic? 

Zajímavé je, že zdravotníci se začali očkovat již v lednu, ale podle stavu zdravotníků a počtů nakažených pacientů zdravotníky nebo v zdravotnických zařízení se zdá jako by to nefungovalo! Ono se zdá, že nejen řízení této pandemie, ale i její sledování a související opatření těžce pokulhávají, takže bych jim přiznal invalidní důchod alespoň IV. stupně.

Školství a sport

Prvním krokem ve školství byl zákaz tělesné výchovy (a zpěvu) a razantně se omezilo i standardní sportovní vyžití. Zatím co školáci měli několik období, kdy se někteří na nějaký čas vrátili do škol, tak sport to pojal tak nějak po svém. Uzavření škol je velmi problematické, jelikož není jasné jak se promítnou, nyní už dva školní roky, do celkové úrovně vzdělání. Pokud někde nabízejí opakování ročníku, tak jiní již dosahují kvality "plzeňských práv"!

Sport u nás rádoby reprezentuje Národní sportovní agentura, která by se měla přeměnit na Protekční sportovní agenturu (PSA), a v současné době se nejspíš zaměřila na tunelování! Aby se ukázala její důležitost, tak nejenže nedošlo k podstatné personální změně šéfa, ale dostává se jí ze strany vlády štědré podpory. Pokud se nepletu, tak obdržela i nějakých 100 melounů na anti-covidové opatření, ale jelikož se od té doby provozuje pouze "profesionální" sport jak to někdo nazval, který samozřejmě dotace nečerpá, je přece profesionální, takže proč tyto peníze nevyužívá vrcholový, amatérský sport, mládež a další složky, které by mohli prokázat, že zdravý duch dělá zdravé tělo nebo že, ve zdravém těle zdravý duch. Je totiž s podivem, jak se z některých našich amatérů, rychle stali podivní profesionálové, přičemž skutečný profesionální sport tady skoro neexistuje. Teď už je jen záhadou kde skončí 2,3 mld. na podporu infrastruktury, když dosud vyplácené dotace, které s touto částkou nejspíš nesouvisí, mimo "protekční" oblasti (o nichž nemám přehled) jsou krácené od 10 do 50% a jelikož je jaro, tak to i medvědi vylézají ze svých doupat, takže peníze na podporu potřebných pokud jsou k dispozici, tak by měly být i efektivně vynaloženy... než se ztratí úplně všechny... nebo už se ztratily?

Autor: Vladimír Veverka | neděle 7.3.2021 4:00 | karma článku: 16,27 | přečteno: 346x
  • Další články autora

Vladimír Veverka

Dnešní svět je divný...

ano, každým dnem se svět řítí do propasti nebo možná někam do vesmíru, rozhodně se nechystá být normální... kdysi Luděk Nekuda mluvil o populárních slovech, jak to asi začalo slovem „MAMUT“ a roce 1977 to byl „PROBLÉM“ a to trvá.

18.4.2024 v 22:20 | Karma: 0 | Přečteno: 11x | Společnost

Vladimír Veverka

Příčiny inflace u nás se zdají jasné, toto jsem zažil již v roce 1991!!!

Tento týden jsem na Novinkách objevil rozhovor mluvčího ČEZu Kříže pro ČTK a ten kupodivu popisuje současnou situaci ČEZu, který praktikuje (a není sám) metody, které v roce 1991 předcházely krachu desítek či stovek firem...

7.8.2022 v 0:35 | Karma: 7,22 | Přečteno: 69x | Společnost

Vladimír Veverka

A je to... USA (NATO) vstupují do války proti Rusku!

Tak jsme se konečně dočkali, kongres USA se rozhodl pro přímou konfrontaci s Ruskem, ale stále bez zapojení svých vojáků, jelikož se domnívá, že těch debaklů po světe bylo už dost! Spoléhá na ovce z Ukrajiny a evropského chovu!!!

29.7.2022 v 23:10 | Karma: 31,88 | Přečteno: 998x | Společnost

Vladimír Veverka

Blíží se konec ukrajinské pohádky?

Zdá se, že každým dnem se pohádka o hodné Ukrajině a zlém Rusku, které může úplně za všechno rozpadá... lidské štíty, prolhaná ombudsmanka, zlikvidovaná škola a šikovná jednotka záškodníků spolupracující 8 let s Brity a Amíky!

10.7.2022 v 3:50 | Karma: 35,71 | Přečteno: 1300x | Společnost

Vladimír Veverka

Je mi smutno a stydím se, za naše "čestné" sportovce

a samozřejmě hlavně za ještě čestnější a zcela jistě nezkorumpované funkcionáře! Je s podivem, kdo všechno je schopen si přisadit vůči Rusku, ruským sportovcům, ruským občanům... a kde byli tito sportovci, když jsme válčili my?

3.3.2022 v 18:48 | Karma: 37,34 | Přečteno: 1835x | Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Novodobí husaři. Polsko zná podobu F-35, budou bez červeno-bílé šachovnice

4. května 2024  11:07

V polských ozbrojených silách se zakrátko opět objeví husaři. Nikoliv však jako těžká kavalérie,...

Tahač s tankem a osobák zastavily, kamion už ne. Nehodu u Bohumína nepřežil člověk

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  10:54

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Prokremelští motorkáři přijeli do Brna, Foldyna se k nim přidá v Praze

4. května 2024  8:57,  aktualizováno  10:42

Kontroverzní klub motorkářů Noční vlci, který podporuje ruského diktátora Vladimira Putina, se s...

Ňadra ze všech úhlů. Benátky vystavují nadčasovou a kdysi cenzurovanou krásu

4. května 2024  10:08

Jaké je jedno z nejranějších a nejtrvalejších témat v umění – a zároveň jedno z nejvíce...

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 857x
Jsem stárnoucí analytik ve výslužbě, s vynucenou zkušeností s naším zdravotnictvím, které se však zatím nestává předmětem mého blogerského zájmu na rozdíl od dění v naší společnosti, ale čas se pomalu naplňuje neboť se blíží desáté výročí "spolupráce" v této oblasti. Zásadně nesnáším diletantská stanoviska šířící se běžně v našich médiích, počínaje televizí, kde snad je nezbytným předpodkladem k působení slabomyslnost. I z toho důvodu se snažím o osvětu v oblastech, kde zhovadilost volá až do nebes. Logický úsudek a reálný pohled na věc sice není populární, ale i tak se jej snažím čtenáři předložit. Je mi zřejmé, že čas od času se najde potrefená husa a tím, že nepřipouštím diskusi u jednotlivých příspěvků se toto nedozvím (často však názor oponenta tuším), ale v případech kdy jsem diskusi povolil, tak jsem se nestačil divit obsahu...Příspěvky nešířím žádnou metodou sociálních sítí a nepodporuji ani jiné stádové efekty, a osobně si neumím představit čtenost v řádech tisíců bez podpory souhlasného stanoviska - zvýšené karmy. Takže děkuji všem kdo mi tuto podporu vyjadřují, přesto, že často mé názory jsou proti pólem oficiálního stanoviska médií. Upřímně řečeno, po napsání prvních padesáti blogů, mě unavilo používání populárních frází, ale i nadále se budu snažit zachovat "pochopitelnost" svých příspěvků pro všechny.