Válka světů po česku - 5. díl - Drahošova černá minuta

26. 01. 2018 1:45:00
Po debatě na ČT se ukázalo několik neočekávaných věcí, jednak Světlana Witowská souboj "veteránů" zvládla celkem v pohodě, ale i Drahoš ukázal o koho se vlastně jedná, vlastně jeho poslední minuta, kdy se zcela odkopal.

Poznámky k debatě...

Jelikož se jednalo o debatu dvou veteránů, kteří si nemohli dovolit chovat "přirozeně", tak Světlana debatu skutečně zvládala celkem v pohodě a poděkování od Zemana si tentokrát zasloužila, takže by mohla profesně povyrůst a VM poslat na odpočinek. Témata a otázky rozhodně nepřekvapily, takže se část pasáží zopakovala, někdy i během večera.

Zajímavé bylo snímání kandidátů, kdy byli vzájemně společně v záběru a tam se ukázala zřejmá převaha Zemana nad Drahošem, to co jsem v minulé debatě u Drahoše omlouval špatným posezením, na čemž jsme se shodli i s kandidátem, tak tentokrát bylo zřejmé, že příčinou je vnitřní stav Drahoše - nejspíš vztek nikoliv nervozita, a nebo mu chyběl lomcovák, aby sebou tolik nelomcoval.

V několika případech bylo zřejmé, jaká je škoda, že je bučení zakázané - a tuším, že se příznivci Zemana hodně ovládali, neboť v tu chvíli byli příznivci Drahoše konsternováni a nechápali co jejich bůh předvádí. Hilšer se co chvíli divil, kam že se to vlastně dostal, i když možná bude šéfem zdravotního koncilia Drahoše, Horáček se asi chystá na kancléře a Fischer na šéfa poradců, jelikož už několik úletů kandidáta z této oblasti pochází (zahraniční politika), i když skladba týmu Drahoše je zatím tajná, neboť jak zmínil bude nejspíš pocházet z týmů protikandidátů, možná i sponzorů nebo podporovatelů.

Také byly řešeny dezinformace šířené o kandidátech, což nepřineslo skoro nic nového, ale čerstvé zprávy o průběhu debaty např. na Novinkách jsou popisem zcela jiné debaty, kdy jsou slova vkládána jiným účastníkům (a že jich bylo, celkem tři), podstatné části jsou vynechány a jiné jako na kolovrátku stále omílané. Demagog bude mít opět co hodnotit, když i Drahoš opakoval minimálně polovinu lží z minulé debaty.

Diskuse o politických zkušenostech, kde Drahoš nasadil vysokou laťku ukázala, že moderátorka Světlana Witowská by byla jako kandidát na prezidenta rozhodně vhodnější, neboť má víc zkušeností než on a přitom si na to stát političkou netroufá. Takže i Drahoš připustil, že se bude muset učit, ale urazit britské voliče za Brexit dokázal hravě. Stejně jako mu nevadí, že je volen "tím póvlem", který by měl rozhodovat o obecních záležitostech a velkou politiku nechat jiným, přičemž nějak pozapomněl, že o vstupu do EU rozhodoval onen plebs. Stejně tak, většina parlamentu taky má odborné znalosti v kdoví jakých oblastech, když to nevyšlo s hokejem (Šlégr), tak začnou skákat na lyžích (Janda).

Zaujalo i tvrzení, kdy proti tvrzení všech tajných služeb (což dokládal Zeman), že volby nejsou ovlivněny zahraničními rozvědkami, tvrdil opak, tedy dlouhodobý stihomam, aby prokázal, že za vše můžou rusko-čínské kontakty Zemana.

Kritická minuta...

Na závěr, měl každý kandidát minutu na poslední slovo, přičemž Zeman pozval voliče k volbám a poděkoval jim, ale Drahoš vsadil na urážku všeho a všech, tedy začal nepotřebností "zastaralého" Zemana, zlodějů z týmu Zemana, kteří prý "kde co rozkrádají" (nějaká tajná informace, že o ní ani média neinformují), přičemž volič je jen póvl, který musí pochopit, že bez něho to "něco" nepůjde vpřed. Takže pokud je Zeman hulvát, a dokonce i sprosťák, a či dokonce dělí náš národ na několik nelichotivých skupin, tak nikdy takový humus ze sebe nevypustil. Takže, vzteklý hulvát je náš drahý kandidát Drahoš, sluha svých poradců, podporovatelů a sponzorů, jehož slovům se jak se zdá moc věřit nedá, i když mu "prý budeme muset věřit".

Po této minutě může Drahoše volit pouze "nemocný" člověk a blíží se jejich sčítání.

Závěrem...

Zdá se, že volební účast by mohla být vyšší než je obvyklé, i když je otázkou, jestli tradiční levicové regiony (Ústecko, severní Morava) zlepší docházku oproti Praze, která je nyní už ultrapravicová s vysokou docházkou a má svého kandidáta Drahoše, bez ohledu na debaty. Forma předvolební kampaně, kdy se vše orientovalo proti Zemanovi, určila morálního vítěze a nyní doufám, že sčítání lidských kategorií u nás dopadne pro Zemana, přestože třetina "nižší" kvality volící Drahoše čítá cca 2,750 mil. voličů, tedy podobný počet jako stačil minule na vítězství.

Takže, lidé bděte a neblbněte...

Autor: Vladimír Veverka | pátek 26.1.2018 1:45 | karma článku: 39.58 | přečteno: 1336x

Další články blogera

Vladimír Veverka

Příčiny inflace u nás se zdají jasné, toto jsem zažil již v roce 1991!!!

Tento týden jsem na Novinkách objevil rozhovor mluvčího ČEZu Kříže pro ČTK a ten kupodivu popisuje současnou situaci ČEZu, který praktikuje (a není sám) metody, které v roce 1991 předcházely krachu desítek či stovek firem...

7.8.2022 v 0:35 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 65 |

Vladimír Veverka

A je to... USA (NATO) vstupují do války proti Rusku!

Tak jsme se konečně dočkali, kongres USA se rozhodl pro přímou konfrontaci s Ruskem, ale stále bez zapojení svých vojáků, jelikož se domnívá, že těch debaklů po světe bylo už dost! Spoléhá na ovce z Ukrajiny a evropského chovu!!!

29.7.2022 v 23:10 | Karma článku: 31.88 | Přečteno: 996 |

Vladimír Veverka

Blíží se konec ukrajinské pohádky?

Zdá se, že každým dnem se pohádka o hodné Ukrajině a zlém Rusku, které může úplně za všechno rozpadá... lidské štíty, prolhaná ombudsmanka, zlikvidovaná škola a šikovná jednotka záškodníků spolupracující 8 let s Brity a Amíky!

10.7.2022 v 3:50 | Karma článku: 35.66 | Přečteno: 1298 |

Vladimír Veverka

Je mi smutno a stydím se, za naše "čestné" sportovce

a samozřejmě hlavně za ještě čestnější a zcela jistě nezkorumpované funkcionáře! Je s podivem, kdo všechno je schopen si přisadit vůči Rusku, ruským sportovcům, ruským občanům... a kde byli tito sportovci, když jsme válčili my?

3.3.2022 v 18:48 | Karma článku: 37.34 | Přečteno: 1833 |

Další články z rubriky Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 54 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 16.98 | Přečteno: 228 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 49 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 11.27 | Přečteno: 142 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 19.50 | Přečteno: 259 | Diskuse
Počet článků 130 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 860

Jsem stárnoucí analytik ve výslužbě, s vynucenou zkušeností s naším zdravotnictvím, které se však zatím nestává předmětem mého blogerského zájmu na rozdíl od dění v naší společnosti, ale čas se pomalu naplňuje neboť se blíží desáté výročí "spolupráce" v této oblasti. Zásadně nesnáším diletantská stanoviska šířící se běžně v našich médiích, počínaje televizí, kde snad je nezbytným předpodkladem k působení slabomyslnost. I z toho důvodu se snažím o osvětu v oblastech, kde zhovadilost volá až do nebes. Logický úsudek a reálný pohled na věc sice není populární, ale i tak se jej snažím čtenáři předložit. Je mi zřejmé, že čas od času se najde potrefená husa a tím, že nepřipouštím diskusi u jednotlivých příspěvků se toto nedozvím (často však názor oponenta tuším), ale v případech kdy jsem diskusi povolil, tak jsem se nestačil divit obsahu...Příspěvky nešířím žádnou metodou sociálních sítí a nepodporuji ani jiné stádové efekty, a osobně si neumím představit čtenost v řádech tisíců bez podpory souhlasného stanoviska - zvýšené karmy. Takže děkuji všem kdo mi tuto podporu vyjadřují, přesto, že často mé názory jsou proti pólem oficiálního stanoviska médií. Upřímně řečeno, po napsání prvních padesáti blogů, mě unavilo používání populárních frází, ale i nadále se budu snažit zachovat "pochopitelnost" svých příspěvků pro všechny.  

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...